петък, 12 юни 2020 г.

Ягодов чийзкейк - суров, веган

Отдавна не съм писала тук. Време е за изтупване на праха и подслаждане на деня.
Днес показвам моя веган, суров, безглутенов ягодов чийзкейк. Направен просто така, за кеф, напук на дъжда навън и да ни зареди с много слънчеви ягодови усмивки.

Блат - 200 гр накиснати бадеми, 150 гр фурми, 1-2 с.л. какао. Всичко се блендира и притиска на дъното на форма за торта с ринг.

Крем - 200 гр накиснато кашу, 200 гр кокосова сметана, 70 гр кокосово масло, 100 гр сироп от агаве. Всичко се слага в блендер и се пасира на гладък крем. Изсипва се върху блата и се прибира в хладилник за поне 8 часа.

Пюре от ягоди - 150 грама пресни ягоди (най-вкусно е с домашни, аз имам това удоволствие да бера от градината на родителите ми), 2-3 с.л. агаве, 1 с.л. фреш от лимон. Всичко се блендира фино и изсипва върху вече стегналия крем




Няма коментари:

Публикуване на коментар

tonya.blagoeva@gmail.com