сряда, 3 септември 2014 г.

Пипи Дългото чорапче / Pippi Longstocking

Не вярвам да има някой, който да не е чел (или поне чувал) за тази забележителна героиня - Пипи. Дори синът ми си мечтае да стане силен като нея :).
Получих поръчка за кукла Пипи към средата на юли, но тогава пътувах и я започнах чак в началото на август. И понеже цял месец бях с децата вкъщи, напредвах бавно, но славно :). Премислях всеки детайл в главата си дълго преди да го направя. Набавих си нужните платове и коса и веселбата започна. Накрая децата не искаха много много да я дават, но кой ги пита :).
Косата е захваната здраво и може да се правят прически с нея. Дрешките се събличат, обувчиците също, има копчета за разкопчаване, връзки за връзване и велкро лента за лепене - всички видове неща за закопчаване за трениране на малко дете :). Поръчителката много искаше да може да се пере в пералня, затова направих една глава, нарисувах я и я тествах 3 пъти в пералнята - не мръдна! Това беше добър тест и за в бъдеще, да знам дали може да се пере така. Е, за предпочитане е тези кукли да се перат внимателно и възможно най-рядко, но ако косата го позволява(някои видове определено не са за пералня), може.
Весел ден от мен и до скоро!

8 коментара:

 1. Леле, Тони- получила се е невероятно!!! В момента четем с моя син за Пипи и е на 100% точно копие. Поздравления -прекрасна е!

  ОтговорИзтриване
 2. Чудесна е станала твоята версия на Пипи, Тони. Ще има да я мачкат и гушкат малки сладки ръчички дълго време.

  ОтговорИзтриване
 3. Как да се сдобия с тази кукла за подарък до утре.??? :(((

  ОтговорИзтриване
 4. Не е налична, няма как до утре да стане. Имам други три налични, но не са Пипи.

  ОтговорИзтриване
 5. Може ли и аз да поръчам една кукла Пипи за мойта кукла.Интересува ме цената и колко см. е висока.

  ОтговорИзтриване
 6. Може ли и аз да поръчам една кукла Пипи за мойта кукла.Интересува ме цената и колко см. е висока.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Здравейте. Куклата е 47 см висока, цената е 150 лв.

   Изтриване

tonya.blagoeva@gmail.com