Поводът - рождения ден на Дидо. Не че и без повод не правя, но когато си имам оправдание, някак ми е по-чиста съвестта :)
Вдъхновението от тук.
Модификацията: от мен:
Блат:
250 гр домашна гранола (трябва да напиша и за това рецепта, но търсих в нета за вдъхновение, ето на тази попаднах и промених меда с кленов сироп, вида ядки и сушени плодове)
70 гр кокосово масло
4-5 с.л. кленов сироп (или друг подсладител)
3-4 с.л. кокосово брашно
2-3 с.л. какао на прах
Всичко се блендира и притиска към дъното на тава с падащ пръстен. Слага се в хладилник или фризер до направата на кремовете.
Карамелено-шоколадов крем:
150 гр кокосова сметана (от кенче)+ малко вода(3-5 с.л.)
10 пресни фурми, обезкостени
40 гр черен шоколад, разтопен на водна баня
Фурмите и сметаната се пасират, после се добавя разтопеният шоколад.
Върху стегналия блат се нарежда нарязан банан плътно. Отгоре се залива с карамеления крем и се пъха във фризера за 10-15 минути.
Сметанов крем:
250 гр кокосова сметана(останалата част от кенчето)
200 гр ядково сирене (има доста видове вече на пазара, аз използвах някакво ново Dfree)
4-5 с.л. кафява пудра захар(или кокосова, или бяла, ако нямате друга. Аз сложих агаве и става много водно, следващия път ще сложа захар)
Всичко се пасира и се залива върху карамеления крем.
Слага се в хладилника да стегне за 1 нощ или поне 8 часа. на следващия ден се декорира по желание и се хапва с наслада 😋
Няма коментари:
Публикуване на коментар
tonya.blagoeva@gmail.com