понеделник, 6 август 2012 г.

Монохромна картичка

Здравейте на всички в тази късна доба!
Реших да се престраша и да пробвам да направя монохромна картичка, нещо, което ми се струваше доста трудна задача и затова все не ми се захващаше. Поводът е гостуването ми като вдъхновител в Хоби предизвикателство 19. Реших картичката са е на сватбена тема, предвид сезона, макар че в тези цветове е по-подходяща може би за някоя дама със специален повод. Визията за картичката се роди в главата ми същия ден, благодарение на всички вкъщи (щяхме да ходим на палатка с приятели, но така и не стигнахме до разпъването на палатките и се върнахме вкъщи). Бяхме 5 възрастни и 4 деца!!! Шумно, разхвърляно, весело, изморително, домакинстващо, готвещо се...всичко друго, но не и атмосфера за творчество. Добре, че покрай децата съм се научила да се абстрахирам от бял шум:). Та, моята приятелка, Рина, ми даде идеята за прозорец и цветя и се сетих, че за рождения си ден синът ми получи мемори карти, които бяха закачени за картончета и като се извадиха станаха на прозорчета...веднага си ги прибрах за черни дни:) и те дойдоха. Те обаче бяха бели, а понеже моята картичка трябва да е розова ги намазах с безцветно мастило, поръсих с розова перлена пудра за ембосинг и станаха нежно розови с отблясък(на снимките не си личи за съжаление). Продължих с перденцата - купих си преди една седмица от магазин за левче десет кръгчета розов тюл, които перфектно влязоха в употреба(едно от тях, разбира се). Бледо розова панделка използвах за захващане на пердетата и на цялата картичка накрая. Стигнах до избора на основа......голям проблем! Оказа се че нямам почти никакви основи! Срамота! Ще поправя грешката(за ужас на мъжа ми:) ) Намерих единствено една лъскава цикламена(нали е вид розово това?!). Добре, че беше поне по-голяма от обикновен лист А4, че да мога да го прегъна на 3. Най-после използвах и подаръка ми за годишнината с мъжа ми - дамска чантичка за релеф. Все не я ползвам, защото имам само 3 папки за релеф и си мисля, че картичките ще станат много тривиални. Мисля, че тази е подходяща за сватбена. Малко ми се напука картона на места, но го поскрих:)
За изгледа от прозореца(много се чудих от коя страна да са пердетата, накрая ги сложих вътре, дано не е грозно) реших да сложа една много красива "хартия"(по-скоро филц), бледо розова с цветя и брокат и я заших с любимия ми напоследък зиг-заг на машината. За украса, разбира се, сложих пеперуди(накъде без тях:) ), ръчно навити розички и листенца(подарък от Краси). Единствено се притеснявах за вътрешността на картичката, че е бяла, но си мисля, че е по-важно лицето й да е монохромно...дано не греша. Вторият ми опит ще е по-успешен, надявам се.
Мисля да включа картичката при Двете Елши и при Картичкофуриите.
Надявам се не съм ви отегчила с многословието си(което по принцип избягвам, но исках да обясня...:) ). Също се надявам да успея да ви предизвикам и да видя вашите творби на тази тема! До скоро!







6 коментара:

  1. Тони, картичката ти е чудесна и според мен, нямаш никакво основание да се притесняваш за белия цвят отвътре :)
    Много харесвам картички с прозорци, а твоя е дори на сватбена тематика..
    Много идейно..Звучи ми като..ново начало, нов дом, и..всичко в розово..съвсем като розовите очила с които всички влюбени гледаме света..
    Благодаря ти,че се включи като Гост Дизайнер в Хоби Предизвикателство 19 :)

    ОтговорИзтриване
  2. Разкошна розова картичка!:))) Много ми харесва,много е изпипана и изискана.Поздравления:)

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесна картичка, Тони! Радваш ме как използваш разни на пръв поглед непотребни неща за да им дадеш нов живот в проектите си.

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви, притеснявах се дали е сполучлива и се радвам, че съм успяла. Ще продължа с опитите в този стил.

    ОтговорИзтриване
  5. Отговори
    1. Мила, как да следя твоя блог, не намерих никъде опция...

      Изтриване

tonya.blagoeva@gmail.com