сряда, 29 август 2012 г.

Нека да е лято!

С тази картичка благодарих на една приятелка, която ми подари непотребни за нея, но съкровища за мен неща:). Използвах черно кадифе за направата на летящи птици. С нея искам да изкрещя - Нека да е лято! Само да е лято. Топло и зелено...и т.н. Понякога си мечтая да сме като в Бразилия(и много други тропически страни), където е вечно лято. Друг път се радвам, че имаме 4(вече 2 :( ) сезона, защото само след студена и люта зима можем да оценим и да се радваме истински на топлото и слънчево лято. А и нали съм си зимно бебе, обичам си я зимата. Да правим снежен човек на двора, да се пързаляме по дупета, да ходим на планина с красиви гледки...но, засега искам все още да е лято! Всички се оплакват от голямата жега това лято, а аз й се радвам. Искам да е жега, да има слънце и да ходим по потници, защото като дойде есента ще ни липсват тези дни. Затова не бързам да се захлажда, за да "мога да дишам". В крайна сметка за това има климатици:)
Когато видях тази картинка в интернет се влюбих в нея и реших, че трябва да я направя на картичка. Веднъж съм присъствала на събирането на щъркелите на морето в края на август и гледката е уникална! Не може да се обясни, трябва да се види! Не знам дали тези птици са щъркели и дали това е море или езеро, но много ми прилича на залез над морето с огромно ято щъркели, готови да отлетят на юг. И напук на тях, които ни казват, че тук ще става студено, аз казвам: Нека бъде лято! Нека отидем на море за последно тази година, нека излезем навън боси и почти голи, да ядем сладолед и да се порадваме на слънцето, докато го има!
За разкош сложих една мида, която си взех от морето тази година, облякох я в жълт сатен и отгоре оранжева органза. Изрязах и три птици от черно кадифе, както вече казах. Направих драперия от същата оранжева органза(от остатъци от която после направих цветя за друга картичка) и я сложих като рамка на картинката. Сложих малко брокат по слънцето и направих релеф на основата(не знам дали си личи) - вълнички:) Мисля, че контрастът се получи доста добре между черно, бяло и оранжево.
Използвах скеча на Ива при Хоби 20 и картичката отива там. Отива също и при Картичкофуриите - Неща с крила(тук са много :) и не са пеперуди, забележете:) ). Разбира се и в Card Mania.
Нещо станах многословна, дано не съм ви отегчила.
Лека нощ и до утре:)



10 коментара:

  1. Чудна е, Тони! Много ми харесва този изгрев с блестящото слънце и осеяното с птици небе! Наистина хубав контраст се е получил с цветовете. Много е красива! Благодаря ти, че я включи в нашето предизвикателство при Card Mania Challenges! Ани

    ОтговорИзтриване
  2. Тони,харесвам птиците,слънцето и цялостното излъчване на този морски залез!Нека да е лято,благодаря ти,че участва в Hobby Challenges!С поздрав:Ива

    ОтговорИзтриване
  3. Много идейна и интересна картичка!Прекрасен се е получило с оранжевият залез на този тъмен фон, а и всички допълнителни елементи много добре го подчертават! Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  4. Контраста стои добре в твоята картичка. Харесва ми замисъла и подтекста и! Благодаря ти, че участва в нашето второ предизвикателство на Card Mania Challendges.

    ОтговорИзтриване
  5. beautiful card thank you for joining us at card making mania!

    ОтговорИзтриване
  6. Чудесна е! Като лятна магия! Благодаря ти, за участието при Картичкофуриите!

    ОтговорИзтриване
  7. Тони, чудесна картичка си направила (аз може би нямаше да облека мидата..) Чудесен контраст на цветовете и много, много идейна..
    Виждала съм как се събират щъркелите в началото на септември край морето и...знам за какво говориш- гледката определено е впечатляваща!
    Благодаря ти,че се включи в Хоби предизвикателство 20 "СКЕЧ", зададено от Ива!

    ОтговорИзтриване
  8. Страхотна картичка :)Залеза с тези птици е прекрасен, но начинът, по който си съчетала цялата композиция - УНИКАЛЕН. А облечената мида - ехаа каква идея - страахотна си :)))

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря ви. Не очаквах да се хареса тази картичка, защото на живо е много по-хубава. На снимките не можа да излезе много добре. Приятно съм изненадана:)

    ОтговорИзтриване
  10. Страхотна е, Тони! Снимката е уникална , а тези птици как си ги уловила само ! Благодаря ти, че я включи в предизвикателството на Card Mania Challenges!
    Мила

    ОтговорИзтриване

tonya.blagoeva@gmail.com