събота, 15 март 2014 г.

От нищо нещо

Това е темата при Картичкофуриите тази седмица. Задава я Софи. Сигурна съм, че всеки има скътани съкровища, които му е било жал да изхвърли. Извадете ги и ни покажете техния нов живот. Всъщност терминът не е recycle, а upcycle - това значи да използваш нещо старо цялото  като му дадеш нов живот, да служи за нещо друго. А рециклиране е да го претопиш и да го използваш в нов вид. Не знам дали ме разбрахте:). Един познат наскоро ми го обясни, и аз не знаех разликата.
Та моят ъпсайкъл е една опаковка от шаблони за рязане, която се превърна в капаче за щейкър картичка. Любим мой елемент! А капчиците вътре също са стари - от една сватба преди три години - бяха украса на масата на младоженците и като свърши сватбата булката ми ги предложи(знае моите наклонности да събирам всякакви неща :) ). Оттогава ги използвам доста често по картичките за акцент. Останаха ми още малко :)
Картичката ми беше по поръчка за златна сватба. Един много сериозен повод. 50 години брак са много. Спомням си златната сватба на баба и дядо. Беше преди близо 20 години. И си спомням, че им нарисувахме картичка със сестра ми :). После си спомням, че доживяха и 60 години брак, и почти 70, но вече не са сред нас. Сигурна съм, че сега ни гледат отнякъде и ни си радват. Синът ми много ги обичаше и още говори за тях. Като ходихме до Париж се сети за тях и каза, че всеки път, когато иска да е близо до тях(казахме му, че са на небето), ще летим до Париж :). Не знам дали ще е всеки път, но няма да се оплаквам пак да отидем до там :).
А за днес отиваме само на пикник, откриваме сезона, макар да е доста рано. Поръчали сме слънце и поне 17 градуса(може и 20). Възползвайте се и вие от поръчаното хубаво време и го прекарайте с любими хора на открито. А като се върнете се огледайте за материали около вас...






Предизвикателства:
http://sisteractcardchallenge.blogspot.com/2014/03/challenge-48.html,
http://wordartwednesday.blogspot.ca/2014/03/its-challenge-123-anything-goes.html,
http://cardmaniachallenges.blogspot.com/2014/03/cmc42-something-new.html - новото е сгъвката на картичката

4 коментара:

  1. This is a lovely card. I like the layout and the gold in the paper and the trim is very classy. This is a beautiful work of art and I thank God you shared your talent with us this week at Word Art Wednesday. Blessings, Carole

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасна е! Поздравления и късмет!

    ОтговорИзтриване
  3. Wouw I like this one thanks for joining us at sister act this week and good luck

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотна хрумка! И прекрасно осъществена! Благодаря ти, че ни я показа в Card Mania Challendges.

    ОтговорИзтриване

tonya.blagoeva@gmail.com