вторник, 17 юни 2014 г.

Декупаж / Decoupage

От началото на годината Картичкофуриите се опитват да ме изкушат да нацапам четки и пръсти с още нещо непривично за мен - декупажа. Отказвах упорито да започвам в тази сфера, защото знам че води до пристрастяване, а аз имам слаби ангели за изкушенията. Ноооо ... се предадох. И то заради една приятелка, която имаше рожден ден наскоро(празнува го в неделя, на 15 юни) и си поръча за подарък кутия за бижута. Можете да се сетите, че само това и чаках, за да си купя лепилце, салфетки(макар че имам доволно голяма колекция) и, разбира се, кутия, която да облицовам. За съжаление се оказах права - много е зарибяващо! Сега само мисля какво мога да нарежа и декорирам :). Към кутията, естествено направих и комплект бижута (купих и кутията, и елементите за обици от Идея хоби, имаха много интересни неща за декориране...ще ги посетя пак :) ). А десенът на салфетката не е случаен изобщо - мацката е голям фен на българската роза(също като мен), миналата година дори е ходила на розобер и каза, че е вълшебно изживяване! Моите рози, уви, миришат на лак, вместо на истинско цвете, но с добро въображение всичко се постига :).
И, разбира се, нямаше как да не се включа в декупажното предизвикателство на Картичкофуриите, където искат да видят пеперуди. затова избрах салфетка с рози И пеперуди :).
За мен беше огромно удоволствие да сътворя нещо различно и ще повторя...скоро.
И не на последно място искам да спомена, че същия ден се видях с Кат, която също правеше една кутия с рози :). От нея взех идеята за розата вътре на горния капак, мноооого ми хареса! Кат, надявам се не се сърдиш, че те изкопирах. Мисля, че по друго не си приличат :).
Като за първи опит си го харесах. Следващите ще се опитам и да ги посъстаря малко :)
Това е от мен засега. До нови срещи, в дни по-горещи :)





2 коментара:

  1. Прекрасна е станала кутията! В комплект с картичката е още по-впечатляваща! Ако това е първи опит, представям си следващите!! Чакам с нетърпение да видя! Поздравления! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Добре се е получила кутията, Тони - свежа и цветна. Сигурна съм, че мацката с удоволствие ще си я отваря всеки път.
    Аз моята днес я подарих, така че ще я покажа тия дни ;) Най-се изкефих, че преживя първото си поливане с вода и остана невредима - а то не е малко ;)

    ОтговорИзтриване

tonya.blagoeva@gmail.com