събота, 23 февруари 2013 г.

Новата ми страст - парцалени кукли! Принцеса Бела!

Здравейте.
Отдавна се каня да направя парцалена кукла, но все не ми стигаше куража да се захвана. Преди около 3 седмици една колежка на мъжа ми си поръча кукла момче за нейния син. С радост и едновременно с това с притеснение приех предизвикателството. Обаче...все не успявах да се вдъхновя достатъчно, че да започна. Когато се наканих в началото на тази седмица, открих, че нямам подходящи платове за момче!!! Поръчах набързо от Кадифе крафт няколко плата(много съм доволна, страхотни са!!!), но междувременно реших да започна с друга, бях се настроила на тази вълна вече. Вчера бебката на нашите кумци стана на цяла една годинка и реших да се пробвам да й спретна кукла-балерина. Нарисувах си куклата, начертах кройките, извадих платовете и на две на три - скалъпих една балеринка. Получи се като на магия! Направо е невероятно как от 3 парчета плат се получи толковажива кукла! Поне на мен(нали е мойто гардже:) ) много си ми харесва и си я хваля:).
Общо 4 дни ми отне цялостно, но това е защото баткото си беше вкъщи, а бебка ми правеше напук и не искаше да спи. Нооо, със стоене до 2 посред нощ успях и днес я подарихме на рожденичката. Каката май повече се зарадвам, но нали затова са сестрите - да споделят всичко:).
Снощи се захванах и с момчето, окрилена от добрия резултат с първата. Поне си открих някои грешки, които при втората да избегна, така че, Невена, ако четеш, не съжалявай, че вашата е втора:). Скоро ще си имате един малък мъж!
Дълго време се чудих как да я кръстя. Първо ми хрумна Бела(нали е балерина, това ми изплува първо). После беше Миа(благодаря на Ивайла Стоева, която е голямо вдъхновение за мен! ), но и това не й отиваше...реших да оставя на Мая да реши как да й се казва куклата. А дотогава ще е Мая Плисетская, така я кръсти лелята на майка й:).
Куклата се казва Принцеса Бела! Така я е кръстила каката на Мая.
Запознайте се с Принцеса Бела:


Фибичката се маха и може да се носи и от Мая, и от Калина(кака й)

 Поличката е двулицева, много е лесна, уших я по едно уроче от Pinterest

 Има си и гащи в цвета на полата:)

Беше ми приятно, надявам се и на вас да ви е харесала моята нова страст. Скоро ще видите и момчето...и други надявам се. Толкова е зарибяващо, че не знам дали ще мога да спра!!!
Приятна почивка!

9 коментара:

  1. Хубаво е ,че си се престрашила.Като първа кукла е много добре.На мен лично много ми харесва как си направила палците.Давай смело!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесна балерина си направила, Тони. Направо не ми се вярва, че е за първи път :) Винаги съм имала слабост към парцалените кукли. След толкова години още си пазя един парцален Чочко за ужас на мъж ми, който има явно фобия от клоуни. Браво, да направиш още много и все така с желание и страст :)ххх

    ОтговорИзтриване
  3. Много е красива балеринката ти , Тони ! Поздравявам те, страхотно си се справила ! :)))

    ОтговорИзтриване
  4. Много е сладка!!! И обиците и фибичката...абе цялата си е много хубава. Чакам с нетърпение да видя и мъжа :)))

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря ви! Има си кусури, но като ми е първа още им се радвам:). След 10-20-30 сигурно тази ще му се струва аматьоркса, но засега ми е мила:)

    ОтговорИзтриване
  6. На снимката с вдигнатите на горе ръчички ми заприлича на малко момиченце, на което току що са му изпълнили желанието. Много истинска е тази кукла, има едно такова специфично излъчване в усмивката като малка дяволита хитруша, на която и се въртят хиляди пакости в главата. Ще чакам юнака, да видим той дали ще е по кротък. Усмивки.

    ОтговорИзтриване
  7. Много е сладка твоята бебка-балерина, Тони и ще чакаме да видим още много нейни братчета и сестричета. Както и с всичко останало правено ръчно, така и с тези кукли емоцията е много по-голяма, защото твореца е вложил частичка от душата си в творбата. Радвам се много за новото ти занимание и се нареждам на опашката за следващта кукла :)за моята русокоса непослушница...

    ОтговорИзтриване
  8. Не е за вярване колко таланти имаш:))) Браво и продължавай да твориш и да ни изненадваш-невероятно си се справила-куклата е просто фантастична!!!:))) Браво,браво,браво!!!:)

    ОтговорИзтриване

tonya.blagoeva@gmail.com