вторник, 12 ноември 2013 г.

Когато Ангелите ни целуват...

...около нас мирише на канела, а в моя случай и на кафе. Обичате ли кафе с канела? А обичате ли кафе? Защото аз не го навиждам, но обожавам аромата му! А без канела май не правя сладкиш, любима подправка ми е. Да, обаче се наложи да сваря кафе. Ще си кажете - дошли са ми гости. Не! Просто един Ангел спеше зимен сън в кутията ми с Коледни материали и реших, че е крайно време да го събудя. И какво по-хубаво събуждане от кафе с аромат на канела! Сварих кафе, нагвацах хубаво един акварелен картон, поръсих с морска сол (по рецепта на Кат и Марти, някъде из Картишок я има ) и зачаках...чаках, чаках, не заспах единствено заради аромата на кафе, само той ме събужда. Но, уви, или съм изпуснала нещо от рецептата, или морската ми сол се е развалила (хаха :) ). Нищо не стана и реших да експериментирам и да поръся смело със сухо смляно кафе върху мокрия картон. После поръсих смело с четката от дъното на свареното кафе с утайка и станаха много готини пръски(ще направя уроче някой път). Като изсъхна и изтръсках всичко излишно се получи страхотен ефект на старинна хартия. Сърбят ме ръцете да пробвам пак.
От моя ентусиазъм и хилеж, а също и от ароматите, които се носеха, Ангелчето се събуди и ми се усмихна :). Гледах бързо да го приземя на основата и да добавя всичко останало - картичката сякаш сама се сглоби! Беше изключително забавно и зареждащо.
Благодаря на Кати за чудесната тема, която събуди не само Ангелчето, но и Музата ми. Кати, очаквай дъжд от Ангели, с аромат на канела :)








Предизвикателства:
http://cardsaddicted.blogspot.com/2013/11/193.html,
http://wordartwednesday.blogspot.ca/2013/11/challenge-105-anything-goes.html,
http://cardmaniachallenges.blogspot.com/2013/11/cmc-33-anything-goes.html,
http://sisteractcardchallenge.blogspot.com/2013/11/challenge-32.html,
http://challenges4everybody.blogspot.com/2013/11/challenge-33-anything-goes.html,
http://thatcraftplaceblog.blogspot.com/2013/11/new-challenge-sentiment.html - Happy Christmas in my language,
http://charismacardz.blogspot.com/2013/11/challenge-44-anything-goes.html,
http://crazychallenge.blogspot.com/2013/11/cch-158-vintage.html

7 коментара:

  1. Браво Тони!
    Ти си бижу!
    Успех в предизвикателствата!

    ОтговорИзтриване
  2. The cinnamon sticks were a wonderful addition to a beautiful card. Thank you so much for posting your sweet art with us. Please know you are welcome to post up to five entries each week.
    Blessings,
    Carole Robb Bisson
    Word Art Wednesday

    ОтговорИзтриване
  3. Тони, много се смях на твоя разказ - големи кафено-канелени приключения си имала :) Търпение му е майката на морската сол, поне 24 часа я оставям да престои върху хартиите. Но това с директното оцветяване с кафе или торбички силен черен чай също е вариант. Много ми харесва като цяло ефекта - истинска старинна хартия, чудесно допълнена с канелени акценти. Ще чакам с нетърпение и другите ти опити.

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотна е станала!!! А както виждам на Ангелчето му е било тоооолкова интересно да участва в забавата с направата, че още се усмихва :)

    ОтговорИзтриване
  5. What a beautiful card. Thank you for sharing with us at That Craft Place x

    ОтговорИзтриване
  6. Ах, необятните възможности на кафето! Прекрасен резултат и много се радвам на твоето творение! Благодаря ти, че се включи в предизвикателството на Card Mania. Успех и с удоволствие ще те очакваме отново при нас.

    ОтговорИзтриване

tonya.blagoeva@gmail.com