вторник, 29 юли 2014 г.

Ах, морето!

  Привет от мен. Завърнах се! А ако не сте забелязали, че съм отсъствала, няма да ви се сърдя :). Пътувах много изненадващо и то до една далечна и малка страна - Малта. Не знаех нищо за тази държава, освен, че е в Европейския съюз и че е остров. Преди да замина попрочетох туй онуй в интернет и разбрах, че е май-гъсто населената държава в Европа. Целият остров е дълъг 27 км, а е широк към 15-16. Доста по-малък е от наша София. Но за сметка на това, макар да е бедна на ресурси земя, хората са постигнали много добри финансови резултати. Безработица почти няма, средната класа е най-големия дял, а ниската класа е едва 5%. Оказа се, че над 20 000 българи живеят там. По улиците се чува доста често българска реч. Бяхме в един от големите градове - Слиема, който се намира на носа на едно полуостровче, а на отсрещното се намира столицата Валета. Нямах нито фотоапарат, нито телефон, с който да снимам, затова сега чакам дружките, с които бях да пратят някоя снимка. Мога само да посъветвам ако решите да се запътвате натам - оставете го за края на септемрви или началото на октомври. Жегата е изпиваща и изпепеляваща. Сега си сменям кожата като змия :). А септември ще има и узрели плодове на кактус, както и маслини. Тази година ми върви на пътувания - започна от 8 януари с два билета до Париж, мина през Тоскана и Венеция май месец и ме отведе до Малта през юли. Да видим в оставащите 5 месеца къде ще ме отвее вятъра :)
  Вдъхновена от пътуването и от няколко предизвикателства днес запретнах ръкави и спретнах една детска морска картичка. Предназначена е за рожден ден на едно детенце. Картинката е на A day for daisies, много симпатична русалка.
  Направих и две урочета - как да си направим фон тип пачуърк и как аз оцветявам картинка с акварелни моливи. Можете да намерите урочетата при Картищоците, а скоро и тук ще ги пусна.


  Предизвикателства:
http://cardsaddicted.blogspot.com/2014/07/228.html - обемни украси - звезди, висулка, марля.
http://zabavlqtelstvo.blogspot.com/2014/07/blog-post.html - рожден ден
http://crazychallenge.blogspot.com/2014/07/cch-176-die-cuts-and-punchs.html,
http://cardmaniachallenges.blogspot.com/2014/07/cmc52-vacation-or-travel.html,
http://wordartwednesday.blogspot.ca/2014/07/challenge-142.html,
http://sisteractcardchallenge.blogspot.com/2014/07/challenge-67.html

6 коментара:

  1. Пътуванията винаги са били много зареждащи и вдъхновяващи! Последната ти картичка безспорно го доказва! Идеята е за фон пачуърк е страхотна, морската тематика е в тон с летните настроения, а изпълнението - брилянтно! Какво мога да кажа, освен - браво!

    ОтговорИзтриване
  2. Тони, фонът е трепач... и висулката много ме впечатли :-)
    Цялата картичка е много сладка!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви, момичета. Друго си е човек да презареди батериите :). Тече, висулката е от една мартеница, хихи, винаги обирам каквото мога преди да хвърля нещо. Даже и мъжа ми съм дресирала да ми събира боклучки, макар да мърмори :)

    ОтговорИзтриване
  4. Много хубава русалка! Картичката е великолепна!

    ОтговорИзтриване
  5. Тони, много свежа картичка и прекрасно написано уроче - личи си че си отпочинала и събрала нови сили... Хубаво е човек да преживява такива релакс моменти.

    ОтговорИзтриване
  6. Gorgeous card. Thank you for joining us at Card Mania Challenge.

    ОтговорИзтриване

tonya.blagoeva@gmail.com