четвъртък, 13 октомври 2016 г.

Роклята на Ева

Това е подаръкът ми за рождения ден на Ева. Кройката скалъпих от няколко рокли, видоизмених си закопчаването на гърба с връзване на панделка(с копче е прекалено фиксирано и не позволява коригиране), добавих лента и на кръста и на долния ръб и готово. Отне ми сравнително малко време (макар че ако питате мъжа ми не ме е виждал 3 дни заради тази рокля) - общо към 5-6 часа, което мисля е доста бързо предвид двойно ушитата горна част (първата не стоеше добре на моя модел и ших втора), търсенето на ластика в продължение на няколко дни и срамът от забавянето на поднасянето на подаръка. Все пак мисля, че си заслужаваше, получи се добре. Има ластик, което позволява лесно обличане без копчета или ципове и, разбира се, порастване. Понеже си е лятна рокля предвидих дължината и ширината да са такива, че да й става лятото. Идеята ми беше за по-гол гръб (знаете момиченцата колко обичат голи гърбове, голо рамо, дълги рокли, въртящи се рокли...поне моето е такова :) ). След като я завърших и снимах набързо с телефона (затова снимките са с такова качество) облечена от Тити, тя ме попита - "Мамо, кога ще ушиеш и за мен една?" :)
А ето и картичката към подаръка, която беше дадена навреме :)

3 коментара:

  1. Браво, Тони - страхотна си!
    Друго какво да кажа - Ами, право е детето!
    Винаги, помни, винаги прави и за децата ти същото нещо, което правиш за децата на твоите приятели!
    " Искам и аз!"- познато ти е, нали?
    Спомни си детството и ...
    бъди дете с децата си!
    Успех!
    / Ах, как ме зарадва с тази публикация!!!/

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотна е роклята и Ева ще си я носи с кеф другото лято (ако успеем да я скрием тези дни, иначе ще я носи още тази зима ;) И да ушиеш непременно и на Тити една, да са като близначки ;)

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви, момичета. Ще ушия и за Тити, но понеже платът свърши(а и не обичам да правя еднакви неща) ще е в друг десен. Близначки, близначки, ама все пак нека си имат индивидуалност :)

    ОтговорИзтриване

tonya.blagoeva@gmail.com