сряда, 24 май 2017 г.

Чиа пудинг с плодове, бадемово мляко и овесени ядки

Това е една бърза, лесна, вкусна и полезна закуска, която цялото семейство харесваме много. Изисква се само малко подготовка от предния ден - да се накиснат бадемите поне за 8 часа във вода. Бадемите се измиват и отцеждат. Слагат се в блендер с малко вода и се смилат хубаво. Добавя се още вода (на 50 гр.бадеми около 500-600 мл.вода). Отново се смила. Може да си остави така с пулпата, а може и да се прецеди. Така "млякото" става гладко и бяло. А пулпът може да се сложи в овесената каша, или да се направят бонбони с фурми(или други сушени плодове) и какао/рожков. Аз го добавих при кашата (овесени ядки, семена - коноп белен, сусам, тикмени и слънчогледови, лен, чиа, вода (или мляко), смлените и отцедени бадеми, фурми, стафиди, мака на прах(възможност) и др.по лична преценка и желание). В 300 мл бадемово мляко накисваме 4-5 с.л.чиа семена за поне 30 минути. Разбъркваме хубаво поне 2-3 пъти, за да се намокрят хубаво семената и да не се слепят. Добавяме мед(или агаве/кленов сироп) и отсавяме да набъбне. През това време си правим кремчето - този път сложих 1 авокадо, 1 банан и 1 с.л.мед. Пасира се хубаво и се слага един ред зелен крем. Към останалото кремче добаваме 1 с.л. какао, 1 с.л. тахан, 1 ч.л. мака на прах, 1 ч.л.кокосово масло (може и без него) и отново пасираме. Редим основа - овесената каша, отгоре зелено кремче, чиа пудинга, шоколадово кремче. Украсяваме отгоре със семена и плодове и готово! Бързо, лесно, вкусно! И много засищащо. Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар