Рецепта:
Блат - 200 гр.сурови накиснати предварително за 8 часа и отцедени орехи;
50 гр суров белен слънчоглед, накиснат и отцеден
2-3 с.л. какао
200 гр пресни фурми.
Всичко без фурмите се блендира хубаво в робот, после си добавят постепенно фурмите. Разстила се на дъното на форма с падащ пръстен.
Кокосов крем - 400 мл кокосова сметана;
100-150 гр кокосови стърготини (колкото поеме да стане гъсто);
2-3 с.л. мед;
50-70 мл кокосово масло разтопено.
Смесват се сметаната, маслото и меда, после се добавят стърготините. Сместа се изсипва върху блата и се заравнява с лъжица или дъното на чаша. Слага се във фризера да стегне докато направите шоколадовия крем.
Шоколадов ганаш - 100 гр черен шоколад, разтопен на водна баня;
100 мл кокосова сметана.
Смесват се внимателно и се бърка докато се хомогенизират. Залива се кокосовата смес и се слага в хладилник за поне 7-8 часа.
Да ви е сладко!
Има още снимки но не успях да ги обработя.
Отличничка!
ОтговорИзтриванеТортата е едно произведение на кулинарното веган изкуство!
Поздравления!!!